MZ'de Oyuncu formları

ManagerZone oyununda oyuncu formları belki de en önemli özelliklerden biridir. İdeal olarak bir oyuncunun formu 9dur. Yani 9da sabit tutmak isteriz.

Dikkat: MZ'de hafta başlangıcı Salı günleridir ve formlar her hafta salı günleri (Pazartesiyi Salı'ya bağlayan gece 1-2 civarı) güncellenir. 
NOT: Yedekteki oyuncuların formları oynamış gibi işlem görür.

MZ'de oyuncular haftalık 4 maç oynarsa formlarını korurlar. 

Formları korumanın en basit ve garanti yolu hazırlık maçı oynatmaktır. Haftalık (salıdan salıya) 4 hazırlık maçı oynayan oyuncular her durumda formlarını korurlar. 

Not1: Eğer hazırlık maçı yapacak takım bulmakta zorlanıyorsanız menülerden Maçlar >> Hazırlık Maçları >> Hızlı Maç teklifi bölümünü açarak bir sonraki gün için ücretsiz kayıt olabilirsiniz. (Ücretli olan Hazırlık Maçı Havuzu ile karıştırmayın!)

Not2: Lig maçlarının olmadığı sezon aralarında da sadece 4 hazırlık maçı formu korur.

Not3: Eğer oyuncu herhangi bir lig maçında (Lig, Dünya ve Uxx Liglerinde) oynamıyor ise formu bozulmadan haftada 6 hazırlık maçı oynayabilir. 

Not4: Sezon aralarındaki Eleme Maçları formu etkilemez. (Olumlu etkilediğini söyleyenler var. Ben bunu bizzat denemedim ancak olumsuz etkilemediğini kesinlikle söyleyebilirim).

Kupa ve Dostluk Ligi maçları formu olumlu etkiler, 4 hazırlık maçı eksiğini kapatır. Örneğin oyuncu sadece 2 hazırlık maçı oynadıysa 2 Kupa veya DL maçı, hiç (0) hazırlık maçı oynamadıysa 4 Kupa veya DL maçı bunu kapatır. Burada üst sınır yoktur. Bir oyuncu haftada (hatta aynı gün ve saatte) 50 maç oynayabilir ve olumsuz etkisi yoktur. Ancak eğer yorgun oyuncularınız varsa aşağıdaki ilgili kısma göz atın.

Lig, Dünya ve Uxx Ligleri 4 hazırlık maçı sonrasında olumsuz etkiler. Oyuncularınız 4 hazırlık maçı oynuyorsa dikkate almayın. Ancak bonus turlarında 6 hazırlık maçı yaptırdığınız oyuncularınız  aynı zamanda Dünya (As, U18) ve/ya Uxx (U23,U21,U18) liglerinde ise yorulacaklardır. 

NOT: Lig maçlarının forma etkisi en fazla 2dir. Yani bir oyuncu 2den fazla lig maçında (Dünya, Uxx) oynarsa sadece 2 lig maçı oynamış gibi kabul edilir.

Fazla Maç yapmış (yorgun-dinlenmek isteyen) oyuncular hiç maç oynamamalıdır. Unutmayın ki Kupa ve DL maçları 4 hazırlık maçını tamamlamaya çalıştığından dinlenmesinin önüne geçer. 

Dinlenmek isteyen oyuncular kaç maç oynamalı?
 FormMaç 
84
72
61
<60

Kupa ve DL etkisini unutmayın. Örneğin formu 7 ve fazla maç yapmış bir oyuncunuz varsa bu oyuncular 2 kupa maçında oynarsa hazırlık maçı oynamamalı. Aynı mantıkla 2 hazırlık maçı oynamış ise hiç kupa veya DL maçı oynamamalı.

Formu 8 olan oyuncularımı normal düzende oynatıyorum. Formları en geç 1-2 hafta içinde düzeliyor. 

Maç Eksiği olan oyuncularınız varsa bu oyuncuların formunu düzeltmek için fazla "Hazırlık maçı" oynatmanız gerekir. Fazla kupa veya DL maçlarının etkisi olmaz.

Maç Eksiği olan oyuncular kaç HAZIRLIK MAÇI oynamalı?
 FormHazırlık Maçı 
84
75
66
57
48
39
0,1,210

Haftada (salıdan salıya) en fazla 10 hazırlık maçı yapmak mümkün olduğu için maç eksiği olan formu 0 oyuncularınızın formu bir sonraki salı güncellemesinde en iyi ihtimalle 7 (belki 8) olur. 

NOT: Formlar oyuncu bazındadır, taktik bazında değildir. Yani siz A taktiğiyle 4 Hazırlık maçı, B taktiğiyle 4 hazırlık maçı oynarsanız hem A hem de B taktiğinde olan oyuncular 8 maç yapmış olur ve yorulur. 

NOT2: MZ'deki herşey gibi formlarda da ufak bir rastgelelik vardır. Bu yüzden formlar her oyuncuda aynı şekilde güncellenmez. Ufak sapmalar olur. Bu yüzden bizim mucize dediğimiz form 10 durumu nadir de olsa görülür.

İyi oyunlar
Engin (engerek01)

Yorumlar

Yorum Gönder